Klant worden

Registreer vandaag!

0% BTW op zonnepanelen

Let op: omdat de regeling voor 0% BTW op zonnepanelen nieuw is en er nog veel onduidelijkheden bestaan, zal deze pagina regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe informatie. 

In welke situaties kan er gebruik worden gemaakt van 0% BTW op zonnepanelen?

Het BTW tarief van 0% geldt voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning. Hieronder valt bijvoorbeeld ook een schuur, garage, serre of aanbouw. Ook wanneer bijvoorbeeld een Vereniging Van Eigenaren zonnepanelen koopt voor op een appartementencomplex is 0% BTW van toepassing. 
Voor andere werkzaamheden, zoals een mogelijke versteviging van het dak of installatie van een warmtepomp, blijft het BTW tarief van 21% gelden.

Voor welke producten geldt 0% BTW?

0% BTW geldt voor de levering van complete zonne-energiesystemen die op het net worden aangesloten. Autonome zonne-energiesystemen vallen hier dus buiten. Het 0% BTW tarief geldt naast de zonnepanelen ook voor de kabels, het montagemateriaal, omvormers, optimizers en voor materialen die u nodig heeft in de meterkast om het systeem aan te sluiten.
Let op: 0% BTW geldt niet als u enkele van deze componenten separaat aanschaft. De componenten dienen onderdeel uit te maken van een compleet zonne-energiesysteem dat in zn geheel wordt aangeschaft.

Hoe kan ik bij jullie een zonnepaneelsysteem aanschaffen met 0% BTW?

Omdat het belangrijk is dat het zonnepaneelsysteem op of bij een woning wordt geplaatst, dient dit bewezen te worden. Het toepassen van het 0% BTW tarief zal dus altijd op offertebasis plaatsvinden, omdat wij zonder contact met u te hebben gehad niet kunnen vaststellen waar de zonnepanelen geplaatst gaan worden.

Het bestellen gaat als volgt:

  • U stuurt ons een e-mail met daarin duidelijk omschreven welke componenten u wenst te bestellen en op welk adres het systeem geplaatst gaat worden. U kunt eventueel een screenshot van het winkelmandje bijvoegen. 
  • U ontvangt van ons een offerte met daarin de betreffende producten en een BTW tarief van 0%. In de offerte staan tevens de voorwaarden voor de regeling vermeld. Wij raadplegen het BAG-register om te controleren of het pand op het door u opgegeven adres een woonfunctie heeft. 
  • U geeft akkoord op de offerte, waarna wij de order voor u aanmaken. U ontvangt automatisch een orderbevestiging, factuur en een betalingslink.
Scroll naar boven